Frågor & svar

Frågor och Svar

Jag har en äldre handdukstork, som till stora delar, liknar er CATOM I Variable. Denna heter CABO I Variette.
Kan jag ersätta min gamla handdukstork med en ny utan att behöva göra nya hål i väggen?

Svar: Ja, detta går utmärkt, så länge du väljer en handdukstork med samma antal bågar. Du har däremot möjlighet att välja mellan de båda bredderna 425mm eller 625mm. De nya ovala konsolerna skruvhål har samma placering som på de äldre cirkelformade konsolerna. Se bild här!

 Är det möjligt att installera era handdukstorkar för vattenburen uppvärmning på VVC (dricksvattnet)?
Svar: Vi följer här Boverkets direktiv. Dessa rekommenderar ej anslutning av handdukstorkar, golvvärme och andra värmare till VVC. Anledningen är att dessa kyler det cirkulerande vattnet mer än vad som är lämpligt och kan ge risk för spridning av skadliga bakterier, som till exempel legionellabakterier. Läs mer här!

Är det möjligt att montera CATOM-produkter med strömbrytarkonsolen längst upp, i stället för längst ner?
Svar: Vi rekommenderar enbart montering av CATOM handdukstorkar med placering av strömbrytarkonsol längst ner.

Jag har ett litet badrum som jag vill värma upp eventuellt enbart med hjälp av en handdukstork. Är detta möjligt och hur stor effekt behöver denna handdukstork ha?
Svar: Det finns vissa tumregler för energibehovet. Enklast är att, i utrymmen med normal takhöjd (ca 2,5 m), utgå från det anta kvadratmeter golvyta som uppmätts. Du behöver sedan:
I utrymmen med normalgod isolering:     70-75W / m2
I utrymmen med mindre god isolering    90-100W / m2
Du kan också räkna på rumsvolymen, vilket kan vara bra att göra vid stora takhöjder.
Vid normalgod isolering rekommenderas då 30W / m3 (längd x bredd x höjd på badrummet)

Jag vill gärna ha en vattenburen handdukstork i drift året om. Hur kan jag lösa detta då  det vattenburna värmesystemet stängs av/ned under sommaren?
Svar: De allra flesta av våra handdukstorkar för vattenburen uppvärmning går bra att ansluta med en elpatron, som används under den tid då det vattenburna värmesystemet är avstängt.

Jag har fastnat för er handdukstork Elite, men har inte möjlighet att ansluta denna för vattenburen uppvärmning. Kan denna anslutas elektriskt?
Svar: Ja. Samtliga handdukstorkar för vattenburen och/eller elektrisk uppvärmning är möjliga att ansluta med en elpatron och därmed välja att alltid värma den elektriskt.
Handdukstorken fylls i dessa fall med en blandning utav glykol och vatten.

Har du en fråga som inte besvaras här ovan? Tveka inte att kontakta oss!